Schoolbuddy+ traject

Binnen het Schoolbuddy+ traject bieden we gerichte ondersteuning aan jongeren die niet alleen op school, maar ook daarbuiten met uitdagingen te maken hebben. Of het nu gaat om planningsproblemen, sociale interacties, persoonlijke ontwikkeling, of andere obstakels, ons doel is om een allesomvattende begeleiding te bieden.

Wat biedt het Schoolbuddy+ traject?

Het Schoolbuddy+ traject onderscheidt zich door gerichte individuele begeleiding, zowel op school als daarbuiten. We gaan verder dan enkel academische ondersteuning; we nemen de totale behoeften van de jongere in beschouwing. Onze benadering is volledig op maat. Na een grondige analyse van de problematiek stellen we een gedetailleerd plan van aanpak op, zorgvuldig afgestemd op de individuele behoeften en capaciteiten van de jongere.

Schoolbuddy+

Elke jongere in ons Schoolbuddy +traject wordt gekoppeld aan een toegewijde schoolbuddy. Een schoolbuddy is meer dan alleen een begeleider; het is een vertrouwensvolle steun die naast de jongere staat. De schoolbuddy speelt een essentiële rol in het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een veilige omgeving waarin jongeren open staan voor hulp.

E

Laagdrempelig

De schoolbuddy benadert de jongere op een laagdrempelige manier, waardoor er een informele en vertrouwelijke relatie ontstaat.

E

Vertrouwensband

Door regelmatig contact en persoonlijke betrokkenheid helpt de schoolbuddy bij het opbouwen van een vertrouwensband met de jongere.

E

Luisterend oor

Als een luisterend oor staat de schoolbuddy klaar om te begrijpen wat er in het leven van de jongere speelt, van schoolgerelateerde uitdagingen tot persoonlijke zorgen.

E

Maatwerk

De schoolbuddy biedt niet alleen ondersteuning op school, maar streeft ernaar een holistische benadering te hanteren, waarbij ook aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

E

Brug naar hulp

Als een betrouwbare schakel fungeert de schoolbuddy als brug naar verdere hulpverlening, waarbij de behoeften van de jongere centraal staan.

E

Empowerment

Door het bevorderen van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, stimuleert de schoolbuddy de jongere om actief deel te nemen aan hun eigen leerproces..

Samenwerking met school

Een cruciaal aspect van het Schoolbuddy+ traject is de samenwerking met scholen. We blijven continu in communicatie met de school en betrekken deze bij eventuele ondersteuning. Dit zorgt voor een geïntegreerde aanpak en biedt de jongere een omgeving waarin hij of zij optimaal kan gedijen.

Wij geloven in de kracht van individuele begeleiding en maatwerk om jongeren te ondersteunen bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van hun volledige potentieel op school en daarbuiten.

Bekijk ook onze andere trajecten

Schoolbuddy traject

(Voor jongeren die vastlopen op school)

In het Schoolbuddy Traject richten we ons specifiek op jongeren die wellicht tegen obstakels aanlopen in hun schoolcarrière. Wij begrijpen dat elke jongere zijn eigen unieke uitdagingen kent. Daarom hebben we dit traject ontworpen met één duidelijk doel voor ogen: het bieden van persoonlijke begeleiding op de plek die er het meest toe doet, namelijk op school.

Schoolready traject

(Voor jongeren die niet meer naar school gaan)

In het SchoolReady Traject stellen we samen met de jongere haalbare doelen op en bieden we individuele begeleiding om hun potentieel te ontsluiten. Onze kleinschalige aanpak zorgt voor een persoonlijke en betrokken ervaring, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een positieve basis voor verdere groei.

School Re-integratie traject

(Voor jongeren die terugkeren van detentie)

In ons School Re-integratie Traject leggen we de focus op jongeren die terugkeren na detentie, waarbij we erkennen dat zij specifieke uitdagingen kunnen tegenkomen in hun weg naar herintegratie in het schoolsysteem. Wij streven ernaar om hen te ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdagingen.

Partners en samenwerkingen