Schoolready traject

Voor jongeren die niet meer naar school gaan of momenteel niet de stap kunnen zetten, bieden wij een unieke tussenstap: ons Schoolready traject. Dit traject is ontworpen als een veilige haven, een plek waar jongeren de ruimte krijgen om zichzelf te ontdekken en te groeien, zonder de directe druk van de schoolbanken.

Wat biedt het Schoolready traject?

 In dit traject creëren we een omgeving waar jongeren op een laagdrempelige manier weer in contact komen met onderwijs. Of het nu gaat om motivatieproblemen, gedragsuitdagingen of andere obstakels, wij richten ons op maatwerkbegeleiding die past bij de individuele behoeften van elke jongere. Ons SchoolReady-traject is ontworpen om jongeren te helpen wennen aan het onderwijsritme, hun achterstanden in te halen en hen met succes terug te begeleiden naar school.

Faciliteiten

Onze locatie is strategisch ontworpen met diverse ruimtes die elk een specifiek doel dienen, om ervoor te zorgen dat we aansluiten bij de individuele behoeften van de jongeren die we begeleiden.

E

Time-out Ruimte

Voorzien van de nodige rust om emoties te beheersen. Een plek om te gamen en even te ontspannen.

E

Grafische ontwerp ruimte

Uitgerust met computers en programma’s voor creatieve expressie.

E

Marketing ruimte

Ontworpen om jongeren kennis te laten maken met marketing.

E

Kledingdrukkerij

Voor het ontdekken van vaardigheden in kledingdecoratie.

E

Studieruimte

Een omgeving die bevorderlijk is voor stilte en concentratie.

Ons traject is volledig afgestemd op de individuele behoeften van de jongere. Of het nu gaat om motivatieproblemen, gedragsuitdagingen of andere obstakels, wij bieden gepersonaliseerde ondersteuning.

Elke jongere wordt toegewezen aan een begeleider die past bij zijn of haar specifieke behoeften. Daarnaast staat er een ervaren team van onderwijs- en hulpverleningsprofessionals paraat, met de betrokkenheid van een orthopedagoog voor toezicht op het gehele traject.

 

Verdeeld over drie fasen (Entreefase, Groeifase, Uitstroomfase) biedt ons traject een gestructureerde begeleiding die jongeren helpt wennen aan het onderwijsritme, werkt aan hoofddoelen en uiteindelijk een succesvolle terugkeer naar school mogelijk maakt.

Naast het werken aan schoolwerk bieden wij diverse modules aan, waaronder ondernemerschap, grafisch ontwerp, marketing en kleding bedrukking. Deze modules zijn gericht op het aanleren van vaardigheden die de horizon van jongeren verbreden.

Wij werken nauw samen met de school waar de jongere is aangemeld. We brengen in kaart waar de jongere is gebleven met zijn schoolwerk, zorgen dat hij dit bij ons op locatie kan volgen en begeleiden hem weer terug naar school, waar de begeleiding wordt voortgezet en langzaam afgebouwd.

Weer terug naar school

Deze tussenstap dient als een springplank om langzaam terug te keren naar school. We helpen jongeren weer wennen aan het onderwijsritme, halen achterstanden in en werken aan het vergroten van hun zelfstandigheid. Onze gefaseerde aanpak, verdeeld over entree-, groei- en uitstroomfasen, biedt de begeleiding en structuur die nodig is om een succesvolle terugkeer naar school te realiseren.

Samenwerking met School

Wij werken nauw samen met de school waar de jongere is aangemeld. We brengen in kaart waar de jongere is gebleven met zijn schoolwerk, zorgen dat hij dit bij ons op locatie kan volgen en begeleiden hem weer terug naar school, waar de begeleiding wordt voortgezet en langzaam afgebouwd.

Bekijk ook onze andere trajecten

Schoolbuddy traject

(Voor jongeren die vastlopen op school)

In het Schoolbuddy Traject richten we ons specifiek op jongeren die wellicht tegen obstakels aanlopen in hun schoolcarrière. Wij begrijpen dat elke jongere zijn eigen unieke uitdagingen kent. Daarom hebben we dit traject ontworpen met één duidelijk doel voor ogen: het bieden van persoonlijke begeleiding op de plek die er het meest toe doet, namelijk op school.

Schoolbuddy+ traject

(Voor jongeren die zowel op school als daarbuiten vastlopen)

Het Schoolbuddy+ Traject is specifiek ontworpen voor jongeren die niet alleen op school, maar ook buiten de schoolmuren tegen uitdagingen aanlopen. Wij begrijpen dat de strijd die jongeren ervaren vaak niet beperkt blijft tot de klaslokalen. Het Schoolbuddy+ Traject is ontwikkeld om begeleiding te bieden op zowel school als daarbuiten.

School Re-integratie traject

(Voor jongeren die terugkeren van detentie)

In ons School Re-integratie Traject leggen we de focus op jongeren die terugkeren na detentie, waarbij we erkennen dat zij specifieke uitdagingen kunnen tegenkomen in hun weg naar herintegratie in het schoolsysteem. Wij streven ernaar om hen te ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdagingen.

Partners en samenwerkingen