Op- en naschoolse begeleiding

Onze op- en naschoolse begeleiding is op maat gemaakte ondersteuning, ontworpen om leerlingen in het voortgezet onderwijs te helpen bij uitdagingen die zich zowel binnen als buiten de schoolmuren voordoen. Onze benadering is holistisch, gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het behalen van een startkwalificatie. Bij ons draait het niet alleen om ondersteuning bij schoolwerk; we nemen de tijd om de unieke behoeften van elke jongere te begrijpen en bieden maatwerkbegeleiding die verder gaat dan het klaslokaal.

Onze op- en naschoolse Begeleiding is specifiek ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die vastlopen op school en daarbuiten, op verschillende leefgebieden. Deze maatwerkbegeleiding richt zich op jongeren die uitdagingen ervaren die niet alleen van invloed zijn op hun schoolprestaties, maar ook op hun algemene welzijn buiten school.

Ons programma heeft als hoofddoel de sociaal-emotionele ontwikkeling van de jongeren te bevorderen, terwijl we tegelijkertijd werken aan het behalen van een startkwalificatie. We pakken de uitdagingen aan waarmee jongeren buiten school te maken hebben, omdat we begrijpen dat deze ook van invloed kunnen zijn op hun schoolprestaties. We streven ernaar om jongeren te ondersteunen bij het navigeren door obstakels en hen te empoweren om hun volledige potentieel te bereiken.

Onze Op- en Naschoolse Begeleiding is een vorm van preventief werken. We streven ernaar te voorkomen dat jongeren verder afglijden en richten ons op het herstel van motivatie en positiviteit, zodat ze weer actief kunnen deelnemen aan het onderwijs. We ondersteunen jongeren bij het organiseren van hun schoolwerk en helpen hen bij het opbouwen van vaardigheden die van vitaal belang zijn voor hun toekomstige succes.

De begeleiding is flexibel en kan zowel op school als bij ons op locatie plaatsvinden. We passen ons aan de behoeften van de jongeren aan, waardoor de begeleiding ook buiten deze twee omgevingen kan plaatsvinden, zoals in de sportschool of tijdens workshops. Het cruciale punt is dat de begeleiding zowel op school als buiten de schooluren wordt aangeboden, om een alomvattende en effectieve ondersteuning te bieden.

Onze begeleiding is maatwerk. We bieden niet alleen ondersteuning op school, maar ons programma buiten schooluren omvat ook diverse activiteiten, zoals sportactiviteiten en modules zoals ondernemerschap, grafisch ontwerp, marketing en kledingbedrukking. Daarnaast leren we jongeren vaardigheden die hen helpen in hun persoonlijke en academische groei. We streven ernaar een breed scala aan mogelijkheden te bieden die aansluiten op de individuele interesses en behoeften van de jongeren.

Ons op- en naschooltraject

Met zorgvuldigheid en toewijding hebben wij een uniek traject ontworpen. Hoewel het één geheel vormt, biedt het specifieke ondersteuning voor zowel op- als na school.

Schoolbuddy+ traject

(Voor jongeren die zowel op school als daarbuiten vastlopen)

Het Schoolbuddy+ Traject is specifiek ontworpen voor jongeren die niet alleen op school, maar ook buiten de schoolmuren tegen uitdagingen aanlopen. Wij begrijpen dat de strijd die jongeren ervaren vaak niet beperkt blijft tot de klaslokalen. Het Schoolbuddy+ Traject is ontwikkeld om begeleiding te bieden op zowel school als daarbuiten.

Partners en samenwerkingen