Introductie

Wij begrijpen dat jongeren in het voortgezet onderwijs vaak voor diverse uitdagingen staan, zowel binnen als buiten de schoolmuren. Of het nu gaat om het vastlopen in het onderwijssysteem, het overwinnen van persoonlijke obstakels, of het omgaan met uitdagingen buiten school die hun prestaties beïnvloeden. Wij bieden deze ondersteuning aan met als doel dat jongeren daarna zelfstandig aan hun toekomst kunnen werken.

Begeleiding binnen en buiten het schoolsysteem

Of het nu gaat om het omgaan met gedragsuitdagingen, het creëren van structuur, het bouwen aan zelfvertrouwen, of het ontdekken van verborgen talenten, onze individuele begeleiding op maat staat centraal in ons engagement. Door te focussen op de unieke behoeften van elke jongere, streven we ernaar niet alleen succes te behalen, maar ook blijvende positieve veranderingen in hun leven te bewerkstelligen.

Wij geloven in de kracht van individuele begeleiding. Elke jongere heeft zijn eigen verhaal, uitdagingen en potentieel. Daarom hanteren wij een benadering die volledig is afgestemd op de specifieke behoeften van elke jongere.

Onze ervaren begeleiders vormen een vertrouwensband met de jongeren. Wij begrijpen dat succes op school vaak verweven is met persoonlijke ontwikkeling, zelfbewustzijn en het overwinnen van obstakels. Om deze reden bieden wij diverse begeleidingstrajecten aan, zodat wij kunnen inspelen op de unieke situaties en behoeften van iedere jongere.

> Lees meer over de begeleidingstrajecten

Jongerencultuur vormt de kern van de identiteit van veel leerlingen en kan invloed hebben op hun gedachten en gedrag. Door deze cultuur te begrijpen, zijn we in staat om een meer empathische en effectieve benadering van ondersteuning te bieden.

Het begrip van jongerencultuur binnen ons team stelt ons in staat om begeleiding te bieden die niet alleen afgestemd is op academische doelen, maar ook rekening houdt met de culturele context van elke leerling. Wij geloven dat effectieve begeleiding pas plaatsvindt wanneer deze wordt ingebed in de leefwereld van de jongeren.

> Lees meer over ons team

Wij hanteren een gefaseerde aanpak die nauwgezet is ontworpen om jongeren stap voor stap naar succes te begeleiden. Onze werkwijze omvat verschillende fasen die zijn gericht op het opbouwen van een vertrouwensband, het stellen van doelen, en het begeleiden van jongeren naar zelfstandigheid.

Een gestructureerde en gefaseerde aanpak die jongeren niet alleen ondersteunt bij hun huidige uitdagingen, maar hen ook rustig en zelfverzekerd richting hun toekomst leidt.

> Lees meer over onze werkwijze

Als essentieel onderdeel van onze begeleiding bieden wij jongeren de mogelijkheid om hun horizon te verbreden door deel te nemen aan verschillende inspirerende modules.

Deze modules zijn ontworpen om niet alleen praktische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om jongeren te inspireren en hen bewust te maken van de brede mogelijkheden die voor hen liggen. Wij moedigen jongeren aan om hun horizon te verbreden en hun unieke pad naar succes te ontdekken.

> Lees meer over onze modulen

Mission statement

Onze missie is om jongeren te empoweren, hen te helpen een startkwalificatie te behalen, en hen te inspireren tot zelfstandigheid voor een positieve toekomst.

> Lees meer over onze missie

Visie statement

Bij Schoolzorg streven we naar een toekomst waarin elke jongere, ongeacht de uitdagingen die zij tegenkomen, de mogelijkheid heeft om niet alleen op leerzaam vlak, maar ook persoonlijk te groeien.

> Lees meer over onze visie

Partners en samenwerkingen